FAQ

De lessen: hoe, wat, waar en wanneer?

De muzieklessen gaan wekelijks door op een vaste dag en een vast uur die bij inschrijving wordt afgesproken. Er zijn geen lessen in de schoolvakanties.

De lessen gaan door in de lokalen van onze muziekschool te Zonnestraat 18, 9300 AALST.

De leerlingen worden onderverdeeld in groepjes van drie personen die steeds zijn samengesteld naar gelang leeftijd, niveau en instrument. Deze lessen duren steeds een volledig uur.

Ook privéles is overdag tot 16h mogelijk. Deze les duurt dan een half uur.

Input is voor ons belangrijk. De leerlingen hebben inspraak in de lessen en mogen steeds aangeven welke muzikale richting zij uit willen en welke stijl zij zich willen aanmeten. Ons lerarenteam zal steeds met raad en daad klaar staan.

Wat is de kostprijs?

Bij Andante wordt er per maand betaald.

De lessen worden steeds in groepjes van 3 gegeven.
Dan bedraagt de prijs €15 voor 1 uur les.

Privéles kost €18/ half uur.

OPGELET: als je in een groepje zit met 2, betaal je eveneens €18

Vanaf welke leeftijd bent u of uw pupil welkom?

Bij Muziekschool Andante zijn onze jongste snaken vanaf 6 jaar oud welkom. Verder speelt ouderdom bij ons geen rol en is iedereen van harte welkom!

Wanneer kan ik de lessen aanvatten?

Het spreekt voor zich dat wij u aanraden om bij aanvang van het schooljaar in te stappen in de lessen. Het is echter geen probleem om dit ook tijdens het schooljaar nog te doen. U kan steeds bij ons langskomen om de mogelijkheden te overlopen.

Is er een schoolexamen?

Jaarlijks wordt in de maand mei een schoolexamen gehouden. Nadien volgt er een proclamatie waar de leerlingen een schooldiploma mogen ontvangen met de behaalde score. Op de proclamatie zijn ook familie en vrienden meer dan welkom. Wij hebben immers de goede gewoonte om er jaarlijks een kleine show van te maken.

Wat bij afwezigheid?

Bij ziekte van de leerling informeert u Andante zo snel mogelijk en bezorgt u ons op de volgende les (een kopie) van het doktersattest.

Andere afwezigheden (bvb. werk/persoonlijke redenen) geven geen recht op een vorm van terugbetaling.

Welke instrumenten kan ik leren bespelen?

Wij bieden lessen voor: piano, keyboard, accordeon, gitaar (akoestische, elektrische, bas en klassiek) alsook zanglessen.

Al deze instrumenten bieden wij ook te koop aan in de winkel.

Muziekschool en muziekwinkel!

Muziekschool Andante is niet alleen school maar ook muziekwinkel. Wij bieden piano’s, keyboards, (elektrische, akoestische, bas en klassieke) gitaren, versterkers en alle mogelijk denkbare toebehoren.

Voor een verrassingsgeschenk bent u hier ook steeds aan het goede adres. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een cadeaubon, originele muziekboeken, mondharmonica’s,…

Laat u ook niet verrassen door de beperkte omvang van onze winkel, wij kunnen immers alles uit de catalogussen verkrijgen die wij hier in de winkel aanbieden. Een tipje van de sluier: Yamaha, Ibanez, Lag, Alhambra, Alvaro…

Last but not least, het spreekt voor zich dat onze leerling-klanten steeds speciale kortingen in de winkel krijgen!

Welke soort muziek kan ik bij jullie aanleren?

Wij bieden het ruimste muziekassortiment aan in Aalst en verre omstreken.

Zo beschikken wij over een quasi onuitputtelijk archief van muziekpartituren waarbij geen enkel genre ontbreekt. U kan het zo gek niet bedenken of het zit in onze archieven. Zowel de klassieke pianomuziek als moderne popmuziek zit in onze archieven. Zo zijn wij bijvoorbeeld geabonneerd op het maandelijkse muziekboekje Pop Selections waar de nieuwste hedendaagse liedjes in staan!

En als klap op de vuurpijl, schrijft ook ons lerarenteam zélf muziek uit op partituur! Bijvoorbeeld schlagerliedjes en andere zetten wij voor u graag op een notenbalk!

Schoolreglement

Kan je hier downloaden: SCHOOLREGLEMENT

Brochure

Neem eens een kijkje in onze brochure!

Waar kan ik de Disclaimer terugvinden?

Deze vind je hier.

Waar kan ik de privacy policy terugvinden?

Deze vind je hier.

Waar kan ik de cookie policy terugvinden?

Deze vind je hier.